Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ WESTIE - ΜΕΡΟΣ 1ο

Ο σκύλος αυτό τα πηγαίνει καλά με καλότροπα και πειθαρχημένα παιδιά. Για το λόγο αυτό, δε συνίσταται για οικογένειες με μικρά σε ηλικία ή πολύ ζωηρά παιδιά. Μπορεί να γίνει οξύθυμο και να αντιδράσει αν ενοχλείται. Σε γενικές γραμμές όμως δεν είναι τόσο πεισματάρικο και ξεροκέφαλο όπως τα υπόλοιπα Τερριέρς. 
Είναι αρκετά φιλικό με τους ξένους καθώς επίσης και με άλλα ζώα. Το West Highland White Terrier συνήθως αποφεύγει την εμπλοκή σε καβγάδες με άλλους σκύλους και επιδεικνύει αυτοπεποίθηση και ζωντάνια όταν συναναστρέφεται μαζί τους. Οι σχέσεις του με τις γάτες είναι και πάλι καλές. Μπορεί να τις κυνηγήσει για διασκέδαση, αλλά συνήθως δεν τους κάνει κακό. 
Η έμφυτη τάση του να γαβγίζει, τον καθιστά ένα καλό σκύλο «προειδοποιητικής φύλαξης» μια και με το ηχηρό γάβγισμά του προειδοποιεί για τυχόν παραβιάσεις της ιδιοκτησίας σας. 
Όπως όλα τα Τερριέρς, έτσι και αυτό απολαμβάνει να σκάβει. Μπορεί να σας καταστρέψει τα λουλούδια σας ή να δημιουργήσει τούνελ διαφυγής από την αυλή! 
Αγαπά τη συντροφικότητα και απολαμβάνει να περνά χρόνο με την οικογένεια, αλλά καθώς ανεξάρτητο και αυτόνομο, το WestHighlandWhite Terrier μπορεί να αντέξει και μόνο του για αρκετό διάστημα.



 http://www.cypruspet.com/index.php?option=com_content&view=article&id=146:west-highland-white-terrier

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου