Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Οι πρώτες ράτσες σκύλων

Καθαρές ράτσες σκύλων υπάρχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια.Στο Ισραήλ,τάφος,ηλικίας τουλάχιστον 10000 ετών,περιείχε έναν ανθρώπινο σκελετό που κρατούσε στα χέρια του ένα σκελετό κουταβιού,παρόμοιο με το σκελετό του σκλύλου Canaan που υπάρχει μέχρι σήμερα εκεί.
Οι Ντίγκο έφτασαν στην Αυστραλία μαζί με άποικους 3000 χρόνια πριν.Οι Σαλούκι εκτρέφονταν στη Μέση Ανατολή πριν αρκετές χιλιετίες ,ενώ τα Πεκινουά διατηρούν ακόμη την ίδια μορφή που τους έδωσαν οι Κινέζοι πριν από 2000 χρόνια. Οι κάτοικοι της Νέας Γης διατηρούσαν μεγάλη ποικιλία σκύλων. Ο ευρωπαϊκός λύκος έδωσε  τη θέση του σε σκύλους - φύλακες και σε ράτσες ποιμενικές,ενώ ο μικρόσωμος  Ασιατικός λύκος ήταν ο κοινός πρόγονος πολλών ρατσών που εξαπλώθηκαν από τη Μέση Ανατολή ως την καρδιά της Αφρικής.

Ο Μαλαμούτ της Αλάσκας , δυνατός και πανομοιότυπος με το λύκο σκύλος,δημιούργημα των Εσκιμώων της Αλάσκας.
* Νιουφάουντλαντ (Σκύλος Ν.Γης) , είναι διαστάυρωση ευρωπαϊκών ρατσών με τους ιθαγενείς σκύλους της περιοχής.
* Τσιουάουα , η πιο παλιά αμερικάνικη ράτσα μικροσκοπικών σκύλων.Ορισμένοι υποστηρίζουν πως έφτασε στο Μεξικό με Κινέζους εμπόρους.
* Μπόστον Τεριέ , μια από τις ελάχιστες αμερικάνικες ράτσες .Ξεκίνησε την καριέρα του σαν σκύλος συντροφιάς στην Ν.Αγγλία.
* Μαστίφ Ναπολιτάνο , ήταν η ράτσα που συγκέντρωνε τον θαυμασμό των Ρωμαίων που τη χρησιμοποιούσαν στα αγωνίσματα της αρένας.
* Μπορζόϊ , ρωσικός σκύλος ,καταπληκτικής ταχύτητας και δύναμης. Χρησιμοπούνταν από τους Ρώσους ευγενείς στο κυνήγι του λύκου.
* Ακίτα, ο Γιαπωνέζος σκύλος τύπου Σπιτζ είναι η πιο μεγαλόσωμη από τις  ράτσες που δημιουργήθηκαν  στη  Ιαπωνία.
* Μπασέντζι , είναι μόνο μια από τις πολλές αφρικανικές ράτσες σκύλων.
* Σαλούκι , μ'ένα γενεαλογικό δέντρο μεγαλύτερο από κάθε άλλης ράτσας για χιλιετίες ,χρησιμοποιήθηκε στη Μ. Ανατολή σαν σκύλος κούρσας.
* Αυστραλιανός ποιμενικός , από διασταύρωση Ντίγκο και Αγγλικών Πομενικών είναι μια από τις εγχώριες  ράτσες της Αυστραλίας.
* Γιαπωνέζικος Τσιν , έφτασε στην Ιαπωνία από την Κίνα πριν από 2700 χρόνια .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου